MUSIIKKILEIRIT HELSINKI

Töölön Musiikkikoulussa on järjestetty normaalin opetusrutiinin ohella vuosittain myös 2-3 päivän mittaisia musiikkileirejä eri ikäisille musiikin harrastajille. 

Leireillä keskitytään pääasiassa yhteismusisointiin ja yhdessäoloon. Leirin päätteeksi on konsertti, jossa harjoiteltuja kappaleita esitetään muille leiriläisille ja muulle mahdolliselle yleisölle. Leireillä on mahdollisuus kokeilla erilaisia soittimia, joita ehkä muulloin ei ole mahdollista kokeilla.

LASTEN LEIRI

Kesäkuulle (Ma 4.6.- To 7.6.) suunnitellaan Töölön musiikkikoulun 9-15- vuotiaille oppilaille kesäleiriä. Leiri on päiväleiri musiikkikoululla:
Ma-ke klo 10-16,
To n. klo 11.30-17.30.
Leiri toteutuu, jos mukaan lähtee 10 oppilasta.

Leirin hinta on 160 €, joka sisältää opetuksen lisäksi lounaan Töölön palvelukeskuksessa ja pientä välipalaa musiikkikoululla. Muistattehan ilmoittaa erikoisruokavalioista ja allergioista ilmoittautumisen yhteydessä.

SISÄLTÖ: Ohjaajien Pian, Saijan ja Ristan kanssa kaikki voivat vaikuttaa siihen, mitä soitetaan, lauletaan ja rytmitellään. Valitsemme ja/tai teemme yhdessä biisit, isolla ja pienemmillä porukoilla. Jokainen voi halutessaan kokeilla uusia juttuja, myös pienet tuokiot yksityisopetuksessa päivän mittaan ovat mahdollisia.
Leiri on mukava tapa myös ottaa uusia, talven yksityistunneilla hankittuja taitoja, yhteissoittoon
mukaan. Myös vaikkapa teorian kertaaminen Tohtori Toonika -kirjan tehtävien avulla on helppoa,
paikalla on tarvittaessa tsemppiä ja apua.

KONSERTTI: Viikon aikana ryhmä suunnittelee musiikkiesityksen, joka esitetään loppukonsertissa torstaina.
Käytössä ovat omien instrumenttien lisäksi rytmiikkasoittimet ja laulu. Yhdessä toisiamme
kannustaen syntyy ehkä myös uutta, ennenkuulumatonta musiikkia!

ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautumiset viim. 30.4. osoitteeseen: tmkleirit@gmail.com. Lisätietoa piako@iki.fi, saijakemppainen@hotmail.com, rista.tuura@gmail.com

Tervetuloa iloiseen porukkaan!

 

AIKUISTEN LEIRI

Tällä suositulla leirillä on ollut sekä täysin vasta-alkajia, että jo pidemmän aikaa musiikkia harrastaneita kokeilemassa yhteismusisoinnin riemua. Tule kokeilemaan rennossa ilmapiirissä ilman paineita sitä soitinta (laulua), jota olet aina halunnut soittaa, mutta et ole ehtinyt, voinut, saanut tai uskaltanut.

Aikuistenkin leirillä soitetaan todella paljon. Soitto alkaa aamusta, eikä innokkaat ja motivoituneet ihmiset muista, että nukkuakin pitäisi. Soitettavat kappaleet vaihtelevat laidasta laitaan, oppilaiden toiveiden mukaan. Kokoonpanoja muodostetaan tarpeen mukaan, vaikka joka kappaleelle omansa. Vaikka yhteissoitto on se juttu, niin ajan salliessa on mahdollisuus saada myös yksityisopetusta jossain soittimessa.

Leirillä on myös mahdollista kokeilla erilaisia soittimia, johon ei ehkä muulloin ole mahdollisuutta. Soitinvalikoimaan kuuluu ainakin  akustinen- ja sähkökitara, sähköbasso, piano, kosketinsoittimet, rummut ja laulu, sekä halutessa myös viulu, alttoviulu, sello, kontrabasso,.

Leirin päätteeksi on konsertti, jossa harjoiteltuja kappaleita esitetään muille leiriläisille, ja muulle mahdolliselle yleisölle (esim omille lapsille, vaimolle/miehelle).

Leiri alkaa la 19.5.2018 puoliltapäivin ja loppuu su klo 14  järjestettävään konserttiin. Leiri maksaa n. 150€, sisältäen opetuksen ja ruoat, sekä yöpymisen la-su välisenä yönä.