Opetus

LUKUVUOSI 2017–18

  • Syys- ja kevätlukukaudet käsittävat entiseen tapaan 14 opetusviikkoa ja kaksi konserttiviikkoa, lukuvuosi kestää siis yhteensä 32 viikkoa.

Kevätlukukausi on ma 8.1. – ma 14.5.2018

  • Talviloma vko 8 ma 19.2. – pe 23.2.2018
  • Välikonserttiviikko vko 10 ma 5.3. – su 11.3.2018
  • Pääsiäisloma vko 13 ti 27.3. – ma 2.4.2018
  • Vappu ti 1.5. on lakisääteinen vapaapäivä, ei opetusta.
  • Kevätkonserttiviikko 19 ma 7.5.– ma 14.5.2018
  • Glorian konsertti ma 14.5.2018

 

OPETUSTA ANNETAAN SEURAAVISSA SOITTIMISSA JA RYHMISSÄ:

Vauvamuskari (lapsi + vanhempi-ryhmä), muskari, soitinvalmennus, soitinkaruselli, piano, viulu, sello, kantele, konserttikantele, ukulele, akustinen- ja sähkökitara, sähköbasso, kontrabasso, rummut, pop/jazzlaulu, saksofoni, klarinetti, huilu, trumpetti, bändi, orkesteri, lauluyhtye, musiikin perusteet (teoriat), musiikkitieto ja musiikkiteknologia.

Töölön Musiikkikoulussa on jo oppilaina useita perheitä, joissa vanhemmatkin soittavat - yksin, yhdessä lastensa kanssa tai omissa kokoonpanoissaan. Oppilaat ovat ensisijaisesti Töölöstä ja sen lähiympäristöstä. Jotkut tulevat oppilaaksi jo n. 3kk:n ikäisenä. Muskarin jälkeen tulee soitinvalmennus, jossa tutustutaan eri soittimiin ja vähitellen valitaan lapselle sopiva soitin/opettaja. Sen jälkeen voi siirtyä joko pienryhmässä opetettavaan soitinkohtaiseen instrumenttivalmennukseen tai yksilö- tai pariopetuksen piiriin. Mitään tasokokeita ei pidetä missään vaiheessa.

YLEISTÄ OPISKELUSTA

Opetus; lukukausi kestää 16 viikkoa, joista 14 on opetuskertoja ja kaksi konserttiviikkoa. Kaikkien oppilaiden on tarkoitus osallistua konserttiviikolle. Jos ei itse voi/halua esiintyä, niin sitten pitäisi käydä kuuntelemassa ainakin yksi konsertti. Itsenäisyyspäivä ja vappu ovat lakisääteisiä vapaapäiviä, joita ei korvata, mikäli ovat opetuspäivän kanssa päällekkäin.

Jos oppilas peruu tunnin, myöhästyy tai ei tule tunnille, niin sitä ei korvata (poislukien muskarit, joissa voi käydä korvaamassa poissaolon toisessa ryhmässä).

Jos opettaja peruu tunnin tai on sairaana, hän on velvollinen pitämään tunnin erikseen sovittavana ajankohtana.

Aloittaminen tai lopettaminen on mahdollista neljännesvuosittain; elo-, loka-, tammi- ja maaliskuussa. Mikäli oppilas lopettaa kesken lukukauden, lukukausimaksuvelvollisuus on joko koko lukukausimaksu tai puolet siitä, aina siihen saakka kunnes lopettamisesta on ilmoitettu rehtorille.